Δείτε το βίντεο και μετά θα μπορείτε να καταλαβαίνετε πότε σας λένε ψέμματα

Επιστήμονες και γλωσσολόγοι υποστηρίζουν ότι με το άκουσμα μερικών

και μόνο γλωσσικών ενδείξεων μπορείτε να καταλάβετε μέσα σε δευτερόλεπτα πότε κάποιος σας λέει ψέματα.

Οι ελάχιστες αυτοαναφορές, η αρνητική γλώσσα, οι απλές εξηγήσεις και οι πολύπλοκες διατυπώσεις αποτελούν όλα χαρακτηριστικά ενός ψέματος.

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube, ο Noah Zandan, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Qualified Communications, περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους ένας ψεύτης προσπαθεί να κρυφτεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιες φορές χρησιμοποιεί το τρίτο πρόσωπο, για να διαχωρίσει τη θέση του από το ψέμα που έχει πει, επειδή υποσυνείδητα αισθάνεται ένοχος. «Οι ψεύτες τείνουν να είναι πιο αρνητικοί, επειδή σε υποσυνείδητο επίπεδο νιώθουν ένοχοι για το γεγονός ότι λένε ψέματα. Για παράδειγμα, ένας ψεύτης θα έλεγε: "Συγνώμη, η χαζή η μπαταρία του κινητού μου τελείωσε. Το μισώ αυτό το πράγμα"».

Επίσης, ο ψεύτης συνηθίζει χρησιμοποιεί μεγάλες και πιο μπερδεμένες προτάσεις, εντάσσοντας άσχετα, αλλά πραγματικά, στοιχεία για να στοιχειοθετήσει το ψέμα του.

 

Share:

ΠΡΟΦΙΛ

Αποκτήστε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στις κατηγορίες που επιθυμείτε, με αναλυτικό κείμενο παρουσίασης, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και χάρτη με τις διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Περισσότερα

Follow

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Preview image
  • More
    Η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης aigialeiaclub.gr είναι ο πληρέστερος Επαγγελματικός οδηγός της Αιγιάλειας με ξεχωριστή ιστοσελίδα στην κάθε επιχείρηση, με όλα τα πάρτυ της Αιγιάλειας και φωτογραφική κάλυψη από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της πόλης της Αιγιάλειας Close