ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ανακάλυψη: Βρήκαν το σπίτι του Ιησού

Τον τελευταίο καιρό το γύρο του διαδικτύου

κάνουν εικόνες από...

ένα σπίτι στη Ναζαρέτ, γενέτειρα του Ιησού Χρηστού, το οποίο πολλοί πιστεύουν πως είναι ο χώρος στον οποίο μεγάλωσε ο Θεάνθρωπος. Αρχαιολόγοι που εργάζονται στο σημείο, που βρίσκεται στο σημερινό Ισραήλ, αναγνώρισαν μια οικία η οποία και χρονολογείται από τον 1ο αι. μ.Χ. και φαίνεται να είναι το σπίτι στο οποία μεγάλωσε ο Ιησούς μαζί με την μητέρα του Μαρία και τον Ιωσήφ.

Το οίκημα είναι φτιαγμένο από σκαλιστούς τοίχους και πέτρα, λαξευμένο στις παρυφές ενός βράχου.

Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1880 από τις αδερφές τις Ναζαρέτ, αλλά δεν ήταν παρά το 2006 που Βρετανοί αρχαιολόγοι με επικεφαλής τον Ken Dark, εκτίμησαν πως το οικοδόμημα χρονολογείται από τον 1ο αι. μ. Χ. κάτι που δημιούργησε αμέσως συζητήσεις για το αν θα μπορούσε να είναι το σπίτι του Ιησού.

Αφού το σπίτι εγκαταλείφθηκε, χρησιμοποιήθηκε ως λατομείο, ενώ στη συνέχεια χτίστηκαν παραπλεύρως του δύο τάφοι. Υπάρχουν μαρτυρίες από την μεσαιωνική εποχή που αναφέρουν πως ένας από τους τάφους αυτούς ανήκει στον Ιωσήφ.

Share:

ΠΡΟΦΙΛ

Αποκτήστε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στις κατηγορίες που επιθυμείτε, με αναλυτικό κείμενο παρουσίασης, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και χάρτη με τις διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Περισσότερα

Follow

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Preview image
  • More
    Η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης aigialeiaclub.gr είναι ο πληρέστερος Επαγγελματικός οδηγός της Αιγιάλειας με ξεχωριστή ιστοσελίδα στην κάθε επιχείρηση, με όλα τα πάρτυ της Αιγιάλειας και φωτογραφική κάλυψη από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της πόλης της Αιγιάλειας Close