Πώς να απαλλαγείτε από το εκνευριστικό «Διαβάστηκε» σε Facebook, WhatsApp, Twitter και iMessage

Αν ρωτήσετε τους χρήστες των social media

και ειδικά των εργαλείων μηνυμάτων που αυτά προσφέρουν ποιο είναι το πιο ενοχλητικό χαρακτηριστικό τους, οι περισσότεροι θα σας απαντήσουν ότι είναι οι ειδοποιήσεις που οι εφαρμογές στέλνουν στον αποστολέα, ότι το μήνυμά του διαβάστηκε από τον παραλήπτη. Η πρακτική αυτή –η οποία είναι ενσωματωμένη σε όλες τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και messaging, από το Twitter και το WhatsApp ως το Facebook και το iOS- ενοχλεί πολύ, διότι υποχρεώνει τους παραλήπτες θέλουν, δε θέλουν να βλέπουν τα μηνύματα που δέχονται, προκειμένου να αποφύγουν παρεξηγήσεις με τους φίλους τους στα social media.

Μάλιστα, η ενόχληση έγινε ακόμα μεγαλύτερη ότι διαπιστώθηκε ότι οι αναφορές αυτές ενσωματώθηκαν και στα direct messages του Twitter. Για να αποφευχθεί λοιπόν αυτή η ενόχληση, ιδού τι μπορείτε να κάνετε, ανάλογα με την εφαρμογή:

Στο Twitter: Πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις, στην Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα (Security & Privacy), βρίσκουμε τα Direct Messages και κλείνουμε το διακόπτη που λέει «Send/Receive Read Receipts».

Στο Facebook Messenger: Δεδομένου ότι το Facebook δεν έχει ενσωματωμένο τρόπο απενεργοποίησης των αναφορών ανάγνωσης, δύο είναι οι τρόποι απαλλαγής από αυτές: είτε μέσω άλλων εφαρμογών (με κίνδυνο το Facebook να παρουσιάσει σφάλματα στη λειτουργία του), είτε μέσω της ανάγνωσης των μηνυμάτων σε «Airplane Mode», δηλαδή να είστε offline όταν διαβάζετε τα μηνύματα.

Στο WhatsApp: Στις ρυθμίσεις υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης αυτών των αναφορών, αλλά «κόβει» και αυτές που στέλνονται σε εσάς, οπότε ακολουθείστε τη μέθοδο του «Airplane Mode».

Στο iMessage: Η Apple σας δίνει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε τις αναφορές αυτές, μέσω των ρυθμίσεων των μηνυμάτων, ενώ στην νέα εκδοχή του iOS θα μπορείτε να εφαρμόζετε αυτές τις αλλαγές ακόμα και ξεχωριστά για κάθε επαφή σας.

Share:

ΠΡΟΦΙΛ

Αποκτήστε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στις κατηγορίες που επιθυμείτε, με αναλυτικό κείμενο παρουσίασης, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και χάρτη με τις διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Περισσότερα

Follow

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Preview image
  • More
    Η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης aigialeiaclub.gr είναι ο πληρέστερος Επαγγελματικός οδηγός της Αιγιάλειας με ξεχωριστή ιστοσελίδα στην κάθε επιχείρηση, με όλα τα πάρτυ της Αιγιάλειας και φωτογραφική κάλυψη από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της πόλης της Αιγιάλειας Close