ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΒΕΝ ΧΩΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Ο Στήβεν Χώκινγκ έχει κάνει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις

σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας. Στην πραγματικότητα, ο παγκοσμίου φήμης ερευνητής έχει μιλήσει για το Θεό, τους Εξωγήινους, τη θέση μας στο σύμπαν και πως ο 21ος αιώνας θα αποτελέσει ορόσημο στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Μεταξύ των πολυάριθμων θεμάτων που συζητήθηκαν στο κοινό, ο καθηγητής Χώκινγκ έχει μιλήσει για το Θεό, τη θέση μας στο σύμπαν, τους στόχους μας ως πολιτισμός και γενικότερα το μέλλον που περιμένει την ανθρωπότητα.

Είναι ενδιαφέρον, ότι ο Stephen Hawking έχει ακόμη μιλήσει για τους εξωγήινους λέγοντας ότι η εξωγήινη ζωή είναι πραγματική, και οι άνθρωποι θα πρέπει να απέχουν από την επαφή.

Οι παγκοσμίου φήμης επιστήμονες ανέφεραν ότι υπάρχουν περίπου 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες στο σύμπαν, και κάθε ένας από αυτούς περιέχει εκατομμύρια αστέρια. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, είναι πολύ απίθανο ότι η Γη είναι το μόνο μέρος στο αχανές σύμπαν όπου έχει εξελιχθεί η ζωή. Κάνοντας επαφή με Σύνθετα εξωγήινα όντα μπορεί αυτό να αποβεί καταστροφικό για τον πολιτισμό μας.

Μιλώντας για το Θεό, ο Stephen Hawking είπε επίσης ότι ο Θεός δεν δημιούργησε το σύμπαν αλλά το «Big Bang» που ήταν η αναπόφευκτη συνέπεια των νόμων της φυσικής.

Στο βιβλίο του «The Grand Design» (Το μεγάλο σχέδιο), το οποίο έχει συν-γράψει με τον Αμερικανό φυσικό Leonard Mlodinow, ο Χώκινγκ λέει ότι σύμφωνα με μια νέα σειρά από θεωρίες, είναι περιττό να σκεφτώ τον δημιουργό του σύμπαντος.

«Το σύμπαν ξεκίνησε με το Big Bang, το οποίο ακολούθησε απλώς τους αναπόφευκτους νόμους της φυσικής», γράφει. «Επειδή υπάρχει ένας νόμος όπως η βαρύτητα, το σύμπαν μπορεί να δημιουργηθεί από το τίποτα. Η αυθόρμητη δημιουργία είναι ο λόγος που υπάρχει κάτι αντί για τίποτα, γιατί υπάρχει το σύμπαν… γιατί υπάρχουμε…

Ωστόσο, ο Χώκινγκ είπε επίσης ότι αναμένει την ανθρωπότητα να πάει «μακριά» στο εγγύς μέλλον.

Στην πραγματικότητα, ο Hawking προβλέπει ότι στα επόμενα πενήντα χρόνια, θα πρέπει να ζούμε στο φεγγάρι και μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα, είναι πιθανό να έχουμε αποικίες στον πλανήτη Άρη.

Ο καθηγητής Hawking υποστήριξε ότι ο 21ος αιώνας θα είναι ένα ορόσημο στην εξερεύνηση του διαστήματος.

» Σε 50 χρόνια θα έχουμε δημιουργήσει τις βάσεις και τα σπίτια στη Σελήνη. Το ίδιο θα συμβεί στον πλανήτη Άρη μέχρι το τέλος του αιώνα, «λέει ο Hawking, ο οποίος πιστεύει ότι αν δεν καταφέρουμε να αποικίσουμε σε άλλους πλανήτες, η ανθρωπότητα θα είναι σε κίνδυνο εξαφάνισης.

«Ο πλανήτης μας είναι ένα; παλιό; κόσμο; που απειλείται από τη συνεχή αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού και την εξάντληση των πόρων της Γης.»

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτούς τους παράγοντες και να κάνουμε ένα σχέδιο Β, αν θέλουμε να επιβιώσουμε τα επόμενα εκατό χρόνια, ακόμα κι αν δεν μιλάμε για τα επόμενα χίλια χρόνια, είναι επιτακτική ανάγκη να αποικίσουμε σε άλλους κόσμους μακριά από τη Γη. Αν ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι είμαι βέβαιος ότι ο επόμενος αιώνας θα χαρακτηριστεί ως μια πραγματική διαστημική εποχή , «είπε ο Hawking.

Share:

ΠΡΟΦΙΛ

Αποκτήστε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στις κατηγορίες που επιθυμείτε, με αναλυτικό κείμενο παρουσίασης, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και χάρτη με τις διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Περισσότερα

Follow

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Preview image
  • More
    Η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης aigialeiaclub.gr είναι ο πληρέστερος Επαγγελματικός οδηγός της Αιγιάλειας με ξεχωριστή ιστοσελίδα στην κάθε επιχείρηση, με όλα τα πάρτυ της Αιγιάλειας και φωτογραφική κάλυψη από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της πόλης της Αιγιάλειας Close