Έρευνα: Τρία σημάδια που δείχνουν ότι είστε … ιδιοφυΐα

Ξέρετε τι κοινό έχουν ο Αϊνστάιν και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ;

Την αγάπη για την ακαταστασία!

Μπορεί για κάποιους ένα γραφείο με στοίβες από χαρτιά να αποτελεί ένδειξη έλλειψης οργάνωσης, όμως έχει αποδειχθεί στο πλαίσιο ερευνών ότι η ακαταστασία προωθεί τη δημιουργική σκέψη και μας ενθαρρύνει να σπάσουμε τα στεγανά. Όπως άλλωστε είχε πει κάποτε και ο ίδιος ο Αϊνστάιν: «Αν ένα ακατάστατο γραφείο αντιπροσωπεύει ένα ακατάστατο μυαλό, τότε ένα άδειο γραφείο τι αντιπροσωπεύει;»

Ένα ακόμη παράδοξο σημάδια ευφυΐας κρύβεται στις... συνήθειες του ύπνου. Μελέτη που εκπονήθηκε το 2013 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης σε δείγμα 1.000 εφήβων έδειξε ότι όσοι προτιμούν να κοιμούνται αργά το βράδυ και να ξυπνούν αργά το πρωί έχουν πιο ανεπτυγμένες δεξιότητες αναλυτικής σκέψης και επαγωγικού συλλογισμού σε σύγκριση με τα «πρωινά πουλιά».

Τέλος, μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Language Sciences δείχνει ότι όσοιβρίζουν συχνά έχουν ανεπτυγμένες γλωσσικές δεξιότητες, παρά το γεγονός ότι η συμπεριφορά αυτή θεωρείται κατά γενική ομολογία ένδειξη αγένειας...

Πηγή: onmed.gr

Share:

ΠΡΟΦΙΛ

Αποκτήστε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στις κατηγορίες που επιθυμείτε, με αναλυτικό κείμενο παρουσίασης, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και χάρτη με τις διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Περισσότερα

Follow

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Preview image
  • More
    Η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης aigialeiaclub.gr είναι ο πληρέστερος Επαγγελματικός οδηγός της Αιγιάλειας με ξεχωριστή ιστοσελίδα στην κάθε επιχείρηση, με όλα τα πάρτυ της Αιγιάλειας και φωτογραφική κάλυψη από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της πόλης της Αιγιάλειας Close