Το ίντερνετ γιορτάζει τα 25 χρόνια ζωής - Δείτε πως ξεκίνησε

Ήταν 23 Αυγούστου 1991 όταν ο Tim Berners-Lee

που δούλευε ως προγραμματιστής στο CERN άνοιγε τις πύλες του internet στους απλούς πολίτες. Ήδη από το 1990 ο Berners είχε δημιουργήσει το «World Wide Web» καταφέρνοντας να γράψει τον πρώτο κώδικα.

Πρόκειται για ένα σύστημα διασύνδεσης πληροφοριών σε μορφή πολυμέσων (multimedia) που βρίσκονται αποθηκευμένες σε χιλιάδες υπολογιστές του Internet σε ολόκληρο τον κόσμο και παρουσίασής τους σε ηλεκτρονικές σελίδες, στις οποίες μπορεί να περιηγηθεί κανείς χρησιμοποιώντας το ποντίκι. To γραφικό αυτό περιβάλλον έκανε την εξερεύνηση του Internet προσιτή στον απλό χρήστη.

Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πως θα ήταν η ζωή χωρίς το internet.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά ο μισός πληθυσμός της Γης είναι χρήστες του internet, οι μισοί από αυτούς έχουν λογαριασμό στο facebook και παγκόσμιος τζίρος από το ηλεκτρονικό εμπόριο φτάνει το 1,7 τρισ. βρετανικές λίρες.

Τα email που στέλνουν οι χρήστες παγκοσμίως ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια κάθε λεπτό,  ενώ στην Κίνα λειτουργεί ήδη κλινική αποθεραπείας από το internet.

Το 2010 η Φινλανδία έγινε η πρώτη χώρα που χαρακτήρισε την πρόσβαση στο internet ως αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα.

 

 

 

Share:

ΠΡΟΦΙΛ

Αποκτήστε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στις κατηγορίες που επιθυμείτε, με αναλυτικό κείμενο παρουσίασης, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και χάρτη με τις διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Περισσότερα

Follow

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Preview image
  • More
    Η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης aigialeiaclub.gr είναι ο πληρέστερος Επαγγελματικός οδηγός της Αιγιάλειας με ξεχωριστή ιστοσελίδα στην κάθε επιχείρηση, με όλα τα πάρτυ της Αιγιάλειας και φωτογραφική κάλυψη από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της πόλης της Αιγιάλειας Close