Η στιγμή που ένας κομήτης Sungrazing συντρίβεται στον Ήλιο με 1,3 εκατομμύρια μίλια την ώρα

ESA και NASA μαζί με το παρατηρητήριο Heliospheric

κατέγραψαν την καταπληκτική στιγμή, όταν ένας κομήτης Sungrazing στις 3-4 Αυγούστου με ταχύτητα σχεδόν 1.300.000 μίλια ανά ώρα συντρίβεται στον Ήλιο.

Οι κομήτες Sungrazing είναι εκείνοι που περνούν 850.000 μίλια (1.380.000 χιλιόμετρα) από την επιφάνεια του Ήλιου.

Μικροί sungrazers μπορεί να καταρρεύσουν ή να εξατμιστούν από τη θερμότητα του Ήλιου και τις παλιρροιακές δυνάμεις του, ενώ άλλοι μπορεί και να επιβιώσουν.

Το μέγεθός τους είναι περίπου (9 έως 46 μέτρα) σε διάμετρο και οι περισσότεροι δεν επιβιώνουν στο ταξίδι γύρω από τον Ήλιο.

Είναι γνωστοί ως κομήτες Kreutz, και είναι θραύσματα ενός μεγάλου κομήτη που χώρισε πριν από χιλιάδες χρόνια.

Οι κομήτες αυτοί αποτελούνται από μεγάλα κομμάτια πάγου και σκόνης που περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο, συνήθως σε εξαιρετικά ελλειπτικές τροχιές που τους μεταφέρουν πολύ πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα.

 

Share:

ΠΡΟΦΙΛ

Αποκτήστε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στις κατηγορίες που επιθυμείτε, με αναλυτικό κείμενο παρουσίασης, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και χάρτη με τις διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Περισσότερα

Follow

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Preview image
  • More
    Η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης aigialeiaclub.gr είναι ο πληρέστερος Επαγγελματικός οδηγός της Αιγιάλειας με ξεχωριστή ιστοσελίδα στην κάθε επιχείρηση, με όλα τα πάρτυ της Αιγιάλειας και φωτογραφική κάλυψη από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της πόλης της Αιγιάλειας Close