Δείτε έναν εύκολο τρόπο για να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα στα Windows 10

Oι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε την υπηρεσία email της Google,

το Gmail, το οποίο είναι γνωστό ότι ελέγχει το κείμενο των mails μας με σκοπό την προβολή κατάλληλων διαφημίσεων μέσω της διαφημιστικής πλατφόρμας της αμερικανικής εταιρείας. Αποδεικνύεται ότι και η Microsoft ακολουθεί την ίδια στρατηγική μέσω των Windows 10, τα οποία κυκλοφόρησαν πρόσφατα ως δωρεάν υπηρεσία για τους κατόχους των Windows 7 και 8.

Αν διαβάσετε τη δήλωση της Microsoft για τα προσωπικά δεδομένα, θα δείτε ότι πραγματοποιείται συλλογή δεδομένων όταν δημιουργείτε έναν λογαριασμό Microsoft, όταν ψάχνετε κάτι στο Bing, όταν κάνετε φωνητική αναζήτηση μέσω της Cortana, όταν ανεβάζετε ένα έγγραφο στο OneDrive και όταν έρχεστε σε επαφή με την υποστήριξη πελατών.

Πώς χρησιμοποιούνται όμως αυτά τα δεδομένα; Ακριβώς με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται από την Google και την Apple, με σκοπό δηλαδή να βελτιώσουν το software και τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να σας παρέχουν διαφημίσεις σχετικές με τα ενδιαφέροντά σας. Από τη μία, η Microsoft αρνείται ότι χρησιμοποιεί ό,τι λέμε σε email, chat, βιντεοκλήσεις και voice mail ή τα έγραφα, τις φωτογραφίες και άλλα προσωπικά αρχεία για να στοχεύσει διαφημίσεις στο κοινό. Από την άλλη, όμως, δηλώνει ότι χρησιμοποιεί τα προσωπικά μας δεδομένα όταν πρόκειται να ολοκληρωθεί μία συναλλαγή ή να υπάρξει παροχή μιας υπηρεσίας που έχουμε ζητήσει. Επιπλέον, όπως συμβαίνει με όλες τις online υπηρεσίες, πραγματοποιείται και συλλογή δεδομένων για λόγους ασφαλείας.

Μπορείτε να αποφύγετε κάποιους από τους τρόπους που χρησιμοποιεί η Microsoft για να συλλέξει δεδομένα, όμως έτσι απενεργοποιείτε στην ουσία κάποια από τα πιο αξιόλογα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος.

Share:

ΠΡΟΦΙΛ

Αποκτήστε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στις κατηγορίες που επιθυμείτε, με αναλυτικό κείμενο παρουσίασης, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και χάρτη με τις διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Περισσότερα

Follow

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Preview image
  • More
    Η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης aigialeiaclub.gr είναι ο πληρέστερος Επαγγελματικός οδηγός της Αιγιάλειας με ξεχωριστή ιστοσελίδα στην κάθε επιχείρηση, με όλα τα πάρτυ της Αιγιάλειας και φωτογραφική κάλυψη από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της πόλης της Αιγιάλειας Close