Κίνδυνος: Επικίνδυνο βίντεο 5 δευτερολέπτων «κρασάρει» οποιοδήποτε iPhone ή iPad!

Προς όλους τους χρήστες iPhone και iPad, προσοχή!

Κυκλοφορεί ένα βίντεο που αν το δείτε μέσω κινητού ή τάμπλετ θα «κρασάρει» τη συσκευή σας. Το μυστηριώδες βίντεο διάρκειας πέντε δευτερολέπτων προκαλεί να επιβράδυνση της λειτουργίας της συσκευής έως το οριστικό κλείσιμο της, ομοιάζοντας στο σενάριο της ταινίας θρίλερ «The Ring», όπου το μοιραίο συνέβαινε εάν κάποιος παρακολουθούσε ένα ολιγόλεπτο κλιπ από βιντεοκασέτα.

Το εν λόγω «καταστροφικό» βίντεο είναι ένα φαινομενικά ακίνδυνο αρχείο τύπου mp4, στο οποίο παρουσιάζεται ένα πολύ γρήγορο μαγικό τρικ. Σύμφωνα με πληθώρα καταγγελιών, αμέσως μετά την αναπαραγωγή του βίντεο από όλα τα iPhones και iPads, οι συσκευές λειτουργούν κανονικά για τα επόμενα 10 δευτερόλεπτα, εωσότου ξεκινά η επιβράδυνση τους και στη συνέχεια το «κρασάρισμα» τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι που το βίντεο έχει τη συγκεκριμένη επίδραση στις εν λόγω συσκευές, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, το βίντεο είναι κωδικοποιημένο με κακόβουλο λογισμικό.

Ευτυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις και το σφάλμα μπορεί να ξεπεραστεί με ένα hard reset. Αυτό γίνεται πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί ενεργοποίησης της συσκευής ταυτόχρονα με το κουμπί μείωσης της έντασης του ήχου για όλα τα iPhones 7 ή το κουμπί ενεργοποίησης και το κουμπί home για όλα τα υπόλοιπα iPhones.

 

Share:

ΠΡΟΦΙΛ

Αποκτήστε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στις κατηγορίες που επιθυμείτε, με αναλυτικό κείμενο παρουσίασης, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και χάρτη με τις διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Περισσότερα

Follow

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Preview image
  • More
    Η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης aigialeiaclub.gr είναι ο πληρέστερος Επαγγελματικός οδηγός της Αιγιάλειας με ξεχωριστή ιστοσελίδα στην κάθε επιχείρηση, με όλα τα πάρτυ της Αιγιάλειας και φωτογραφική κάλυψη από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της πόλης της Αιγιάλειας Close