Η Microsoft θέλει να σπάσει τον κώδικα του καρκίνου χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο καρκίνος είναι σαν ένας ιός υπολογιστή και μπορεί να “επιλυθεί”

με το σπάσιμο του κώδικα του σύμφωνα με την Microsoft. Η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού για υπολογιστές υποστηρίζει ότι οι ερευνητές της χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη μέσω μίας νέας πρωτοβουλίας στον τομέα της υγείας που έχει στόχο τα καρκινικά κύτταρα και την εξάλειψη της ασθένειας.

Ένας από τα εγχειρήματα αυτής της νέας επιχείρησης υγιειονομικής περίθαλψης της εταιρείας περιλαμβάνει την χρήση μηχανικής εκμάθησης και την επεξεργασία φυσικής γλώσσας για να βοηθήσει τους επικεφαλείς ερευνητές να βρουν συγκεκριμένα δεδομένα από τον τεράστιο διαθέσιμο όγκο των ερευνητικών δεδομένων που υπάρχει, ώστε να καταλήξουν σε μία προσωποποιημένη θεραπεία για κάθε ασθενή με καρκίνο.

Η IBM όπως είναι γνωστό εργάζεται πάνω στην ίδια κατεύθυνση χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Watson Oncology, το οποίο αναλύει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας κάθε ασθενούς, και τα συγκρίνει με ερευνητικά δεδομένα για να εντοπίσει την καταλληλότερη θεραπεία.

Άλλες πρωτοβουλίες στον τομέα της υγείας της Microsoft περιλαμβάνουν την υπολογιστική όραση στην ακτινολογία για την καταγραφή της προόδου των όγκων με τον καιρό, καθώς και ένα εγχείρημα στο οποίο η εταιρεία αναφέρεται ως “moonshot”και με το οποίο έχει στοχο τον προγραμματισμό της βιολογίας όπως προγραμματίζουμε τους υπολογιστές, χρησιμοποιώντας κώδικα. Οι ερευνητές έχουν στόχο να ανακαλύψουν πώς να επαναπρογραμματίσουν τα κύτταρα μας για να διορθώσουν αυτό που το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν είναι ακόμα σε θέση να καταλάβει.

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι η επένδυση της στο cloud computing ταιριάζει τέλεια και φυσικά με αυτού του είδους το εγχείρημα και σκοπεύει να επενδύσει ακόμα περισσότερο για να παρέχει αυτού του είδους τα εργαλεία στους πελάτες της. “Εφόσον οι υπολογιστές του μέλλοντος δεν πρόκειται να είναι φτιαγμένοι μόνο από πυρίτιο αλλά και από ζωντανή ύλη, τότε επιβάλλεται να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζουμε τι σημαίνει να προγραμματίζουμε πάνω σε αυτούς τους υπολογιστές” είπε το στέλεχος της Microsoft, Jeanette M. Wing.

Πράγματι, με όλα τα ερευνητικά δεδομένα διαθέσιμα, το έργο της Microsoft, όπως και πολλών άλλων στον χώρο της μηχανικής εκμάθησης στην υγειονομική περίθαλψη θα μπορούσε να συμβάλει στην επιτάχυνση των ιατρικών ανακαλύψεων γενικότερα στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης και βεβαίως στην ανακάλυψη της θεραπείας του καρκίνου.

Site: TechCrunch

Πηγή: insomnia.gr

Share:

ΠΡΟΦΙΛ

Αποκτήστε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στις κατηγορίες που επιθυμείτε, με αναλυτικό κείμενο παρουσίασης, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και χάρτη με τις διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Περισσότερα

Follow

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Preview image
  • More
    Η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης aigialeiaclub.gr είναι ο πληρέστερος Επαγγελματικός οδηγός της Αιγιάλειας με ξεχωριστή ιστοσελίδα στην κάθε επιχείρηση, με όλα τα πάρτυ της Αιγιάλειας και φωτογραφική κάλυψη από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της πόλης της Αιγιάλειας Close