Η δήλωση της Άννας Κορακάκη κατά την άφιξή της στο «Ελ.Βενιζέλος»

Τα.... τείχη έπεσαν  για τη “χρυσή” Άννα Κορακάκη,

που φτάνει στην Ελλάδα, έχοντας στις “αποσκευές” της τα δυο μετάλλια (χρυσό και χάλκινο) που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στο άθλημα της σκοποβολής με αεροβόλο.

Μπορεί μέχρι πρότινος η Πολιτεία και τα ΜΜΕ να μην έδιναν σημασία σε ένα τέτοιο άθλημα, αλλά κάτι τέτοιες καταστάσεις “χτίζουν” τους πρωταθλητές. Η νεαρή Ολυμπιονίκης δεν άφησε καμία δυσκολία να την βάλει κάτω, ήταν συγκλονιστική στο Ρίο και μας έκανε όλους περήφανους.

Η Κορακάκη, που έγραψε ιστορία στο Ρίο με τα δύο μετάλλιά της (έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση και έφερε το πρώτο χρυσό στην Ελλάδα μετά τους Αγώνες του 2004), έφτασε με καθυστέρηση στην Ελλάδα, αφού υπήρξε πρόβλημα στο αεροδρόμιο της Ιταλίας με τον οπλισμό που είχε στις αποσκευές, αλλά η αναμονή... άξιζε.

Τη χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκη της σκοποβολής υποδέχθηκε - εκ μέρους της κυβέρνησης - στο "Ελ. Βενιζέλος" ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μάλιστα, επιστρατεύτηκε και στρατιωτικό άγημα.

"Δεν το έχω συνηδειτοποιήσει ακόμα. Ήταν όνειρο ζωής. Θαύμαζα πάντα τους Ολυμπιονίκες και τους πρωταθλητές και όλους τους αθλητές που προσπαθούσαν. Έχω κάνει πολύ προσπάθεια, δούλεψα πολύ σκληρά. Ονειρευόμουν ένα μετάλλιο, ήθελα πολύ να είμαι στους τελικούς των αγωνισμάτων" ήταν τα πρώτα λόγια της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη

"Σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα, ένα παιδί με θέληση έκανε το όνειρο πράξη. Είναι ένα πάραδειγμα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και επιστρατεύοντας τα αποθέματα που έχει μέσα του κάθε άνθρωπος μπορούμε να πάρουμε νίκη συλλογική για την πατρίδα και τον στόχο του καθενός. Η Άννα είναι το παιδί όλης της Ελλάδας. Η Πολιτεία οφείλει τα λόγια να τα κάνει πράξεις", είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η Κορακάκη αναμένεται να καθίσει στην Αθήνα για λίγες ώρες και στις 17:00 θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Share:

ΠΡΟΦΙΛ

Αποκτήστε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στις κατηγορίες που επιθυμείτε, με αναλυτικό κείμενο παρουσίασης, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και χάρτη με τις διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Περισσότερα

Follow

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Preview image
  • More
    Η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης aigialeiaclub.gr είναι ο πληρέστερος Επαγγελματικός οδηγός της Αιγιάλειας με ξεχωριστή ιστοσελίδα στην κάθε επιχείρηση, με όλα τα πάρτυ της Αιγιάλειας και φωτογραφική κάλυψη από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της πόλης της Αιγιάλειας Close