Στο «χορό» του «Εγκέλαδου» βρέθηκε και σήμερα η Ελλάδα

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η πολύ αυξημένη

σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών που συνεχίζεται και σήμερα με τρεις ακόμα σεισμικές δονήσεις σε τρεις τελείως διαφορετικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Σήμερα λοιπόν ο «Εγκέλαδος» χτύπησε σε Έδεσσα, Αμαλιάδα και Χανιά.

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00, βόρεια-βορειοδυτικά από την Έδεσσα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Tο επίκεντρο του σεισμού, τοποθετείται στα 27 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της πόλης της Μακεδονίας.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 20:26 στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κισσάμου Χανίων.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται σε θαλάσσια περιοχή και σε απόσταση 80 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Πλατάνου Κισσάμου.

Το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 23 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην πόλη των Χανίων, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο πριν από τις 7:30 το απόγευμα, σε περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην κοινότητα Χάβαρι της Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 22 χιλιόμετρα βόρεια του Πύργου.

Μόλις προ δύο ημερών ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 10:00 το πρωί στην Πάτρα, στο Αίγιο, στην Ναύπακτο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, στο ύψος της περιοχής Καμάρες, της Αιγιάλειας.

Σύμφωνα με τον Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο προσδιορίστηκε στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 19.17 το απόγευμα της Πέμπτης στον Κορινθιακό Κόλπο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5 χλμ.

Ο «χορός» των σεισμών εκείνη την ημέρα «έκλεισε» με μια ακόμα ασθενής σεισμική δόνηση η οποία σημειώθηκε στις 23.25:37 στα ανοιχτά της Κάσου.

Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση ήταν 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Όσο για το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίστηκε στα 23 χιλιόμετρα δυτικά του νησιού.

Αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι η διάρκεια και η συχνότητα σχεδόν σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Βέβαια οι μκρές και συνεχείς εκτονώσεις δεν επιτρέπουν μια μεγάλη συγκέντρωση ενέργειας που θα μπορούσε να αποφέρει έναν μεγάλο σεισμό.

Share:

ΠΡΟΦΙΛ

Αποκτήστε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στις κατηγορίες που επιθυμείτε, με αναλυτικό κείμενο παρουσίασης, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και χάρτη με τις διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Περισσότερα

Follow

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Preview image
  • More
    Η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης aigialeiaclub.gr είναι ο πληρέστερος Επαγγελματικός οδηγός της Αιγιάλειας με ξεχωριστή ιστοσελίδα στην κάθε επιχείρηση, με όλα τα πάρτυ της Αιγιάλειας και φωτογραφική κάλυψη από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της πόλης της Αιγιάλειας Close