ΚΑΙΓΕΤΑΙ η Χίος! Συναγερμός από τα ξημερώματα στο νησί- Εκκενώθηκαν χωριά

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 03:15 τα ξημερώματα

στην περιοχή Βέσσα της Χίου με αποτέλεσμα να σημάνει αμέσως συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Βέσσας και Λιθίου και εξαπλώθηκε γρήγορα, κυρίως προς τα νοτιοδυτικά, με αποτέλεσμα να πλησιάσει τους οικισμούς του Λιθίου και των Μεστών, καίγοντας πευκοδάσος, καλλιέργειες και μαστιχόδενδρα.

Στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.  Τρία χωριά εκκενώθηκαν, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες ότι κάηκαν δυο-τρία σπίτια.

Οι μνήμες από τη φωτιά που ξέσπασε το 2012 στο νησί ξυπνούν…

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν για την κατάσβεσή της 38 πυροσβέστες,16 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 40 εθελοντές, 21 υδροφόρες 6 ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα.

Το πύρινο μέτωπο μαίνεται στην περιοχή Βέσσα και Ελάτα εκεί όπου εστιάζουν και οι χερσαίες δυνάμεις την προσοχή τους προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση.

Το πύρινο μέτωπο στα Μαστιχοχώρια

Σκληρή μάχη με τη μεγάλη φωτιά δίνουν και στα Μαστιχοχώρια στη νότια – νοτιοδυτική Χίο, οι επίγειες και εναέριες δασοπυροσβεστικές δυνάμεις έχοντας καταφέρει να ελέγξουν τμήματα του μεγάλου πύρινου μετώπου στον άξονα βορράς – νότος.

Σημειώνεται ότι κάηκαν καλλιέργειες μαστιχόδενδρων μέχρι έξω από τα Μεστά και προς τα χωριά Ολύμποι και Βέσσα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από την Περιφερειάρχη Χρ. Καλογήρου η Χίος προκειμένου να ενεργοποιηθούν έκτακτες διαδικασίες μακριά από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

 

Share:

ΠΡΟΦΙΛ

Αποκτήστε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στις κατηγορίες που επιθυμείτε, με αναλυτικό κείμενο παρουσίασης, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και χάρτη με τις διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Περισσότερα

Follow

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Preview image
  • More
    Η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης aigialeiaclub.gr είναι ο πληρέστερος Επαγγελματικός οδηγός της Αιγιάλειας με ξεχωριστή ιστοσελίδα στην κάθε επιχείρηση, με όλα τα πάρτυ της Αιγιάλειας και φωτογραφική κάλυψη από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της πόλης της Αιγιάλειας Close