Αιγιάλεια:"Κουρεμένο" το ΕΠΑΛ - Κλειστά ολοήμερα σχολεία

Με τη σχολική χρονιά να εισέρχεται στο δεύτερο μήνα,

πολλά είναι τα προβλήματα που παρατηρούνται στην πρωτοβάθμια και... δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Αιγιάλειας, παρά την ελπίδα που είχαν,μέχρι πρότινος, δάσκαλοι και καθηγητές για ομαλή και χωρίς κενά έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Ιδιαίτερο είναι το προόβλημα με τα ολοήμερα τμήματα των δημοτικών σχολείων στην ανατολική Αιγιάλεια (Ακράτα-Αιγείρα),τα οποία δεν έχουν λειτουργήσει καθόλου μέχρι σήμερα, με τις διευθύνσεις τους, από τη μία να μην μπορούν να καταρτίσουν ημερήσιο πρόγραμμα μέχρι τις 4μ.μ,με τους γονείς να ταλαιπωρούνται εξαιτίας της αστάθειας αυτής, σε σχέση και με τις δουλειές τους.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης - εν αναμονή τοποθέτησης αναπληρωτών- είναι και ο εξαναγκασμός στη διαμόρφωση ενός ωρολογίου καθημερινού προγράμματος στα σχολεία, κυριολεκτικά «άνω-κάτω», με τα μαθήματα γλώσσας και μαθηματικών, για παράδειγμα,να γίνονται στη 1 το μεσημέρι,αφού 1η-2η ώρα τα παιδιά κάνουν θεατρική αγωγή, μουσική κ.ά, μιας και οι εκπαιδευτικοί πρέπει καθημερινά να πηγαίνουν σε 3-4 διαφορετικά σχολεία για να συμπληρώσουν το διδακτικό τους ωράριο.

Σε πλήρες ναυάγιο, κατέληξε όμως και το αίτημα της διεύθυνσης του 2ου εσπερινού ΕΠΑΛ Αιγίου για λειτουργία του Τμήματος Οικονομίας-Διοίκησης ως ολιγομελές, με τρεις μαθητές, κάτι που απορρίφθηκε υπηρεσιακώς, οδηγώντας και σε διαμαρτυρίες συνδικαλιστών της ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Την ίδια στιγμή, το ειδικό εργαστήρι για ΑμεΑ κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς θα ξεκινήσει, ενώ η Ενωση Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας αναμένει επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς μαθητών από χωριά της περιοχής, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, όπως έχει και η σχετική διαβεβαίωσή τους από την Περιφέρεια.

Share:

ΠΡΟΦΙΛ

Αποκτήστε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στις κατηγορίες που επιθυμείτε, με αναλυτικό κείμενο παρουσίασης, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και χάρτη με τις διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Περισσότερα

Follow

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Preview image
  • More
    Η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης aigialeiaclub.gr είναι ο πληρέστερος Επαγγελματικός οδηγός της Αιγιάλειας με ξεχωριστή ιστοσελίδα στην κάθε επιχείρηση, με όλα τα πάρτυ της Αιγιάλειας και φωτογραφική κάλυψη από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της πόλης της Αιγιάλειας Close