Τι αποκαλύπτει το χρώμα τον ματιών σας για τον χαρακτήρα σας!

Θυμάστε αυτή την έκφραση:

«Τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής»; Λοιπόν, ακούγεται σαν παλιό κλισέ, αλλά φαίνεται σαν να υπάρχει κάποια αλήθεια πίσω από αυτό. Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Orebro της Σουηδίας, εξέτασαν 428 ανθρώπους για να μάθουν αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του χρώματος των ματιών και των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας.

«Το μάτι συνδέεται νευρολογικά τόσο στενά με τον εγκέφαλο, που μπορείτε να πείτε ότι είναι το μόνο μέρος του εγκεφάλου που μπορείτε να δείτε εξωτερικά», λέει ο Δρ. Antony Fallone του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. «Φαίνεται να περιέχει ζωτικά στοιχεία για την λειτουργία του εγκεφάλου».

Καστανά/Μαύρα μάτια

Είστε γεννημένοι ηγέτες, που συχνά ηγείστε διαφόρων καθημερινών καταστάσεων χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε. Είστε ιδιαίτερα πρόθυμοι και έχετε μεγάλο αυτοέλεγχο. Δεν σας ενδιαφέρει τόσο το να πίνετε ή να ξεφαντώνετε. Αντιθέτως επικεντρώνεστε στην φυσική σας κατάσταση. Χρησιμοποιήστε την ικανότητα της ηγεσίας που διαθέτετε και μπορείτε να γίνετε ασταμάτητοι!

Μπλε μάτια

Είστε πυλώνες δύναμης, εσωτερικής και εξωτερικής, παρόλο που συχνά άλλοι μπορούν να σας υποτιμούν. Οι άνθρωποι βιάζονται να κάνουν εικασίες για σας, νομίζοντας ότι είστε αδύναμοι ή ευαίσθητοι, αλλά δε θα μπορούσαν να είναι πιο μακριά από την αλήθεια.

Οι γαλανομάτες γυναίκες βρέθηκε ότι είναι ικανές να διαχειρίζονται τον μεγάλο πόνο της γέννας καλύτερα από τις άλλες και οι άνθρωποι με μπλε μάτια μπορούν επίσης να τα βγάλουν πέρα με το άγχος και την κατάθλιψη πιο εύκολα. Μπορεί να είστε πράγματι συνεσταλμένοι, αλλά είστε έξυπνοι, δυναμικοί και φιλόδοξοι. Όσον αφορά την καριέρα σας, τίποτα δε θα την επιβραδύνει.

Γκρίζα μάτια

Αυτά είναι πολύ σπάνια ανάμεσα στον γενικό πληθυσμό και στην πραγματικότητα το χρώμα αυτό είναι περισσότερο πολύ ελαφρύ ανοικτό μπλε από πραγματικό γκρι. Εξωτερικά και κατά κύριο λόγο είστε πολύ λογικό και ισορροπημένο άτομο, αλλά είναι δύσκολο μερικές φορές να ελέγξετε τα βαθύτερα θέματά σας και συναισθήματά σας.

Ίσως γι’ αυτό να είστε πολύ επιφυλακτικοί και δεν αφήνετε τα τείχη σας να πέσουν εύκολα. Οι άλλοι πρέπει να δουλέψουν πολύ σκληρά για να κατεδαφίσουν τα φράγματά σας, αλλά βρίσκουν ότι άξιζε όταν το καταφέρνουν.

Μελί μάτια

Το μελί είναι ακόμα μία σπάνια απόχρωση, το οποίο εξηγεί γιατί οι άνθρωποι με τα μελί μάτια ίσως έχουν μεγαλώσει ακούγοντας ότι είναι μοναδικοί ή ιδιαίτεροι. Είστε αυτοδημιούργητοι, σίγουροι για τις ικανότητές σας και μερικές φορές απρόβλεπτοι.

Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να σας «διαβάσουν», αλλά αν είναι πρόθυμοι να προσπαθήσουν λίγο πιο πολύ η φιλία σας μπορεί να είναι πιστή, μακρά και βαθιά. Βάλτε όλη αυτή την αυτοπεποίθηση σε κάτι με το οποίο είστε παθιασμένοι και οι δυνατότητές σας θα είναι απεριόριστες!

Πράσινα μάτια

Τα πράσινα μάτια θεωρούνται πολύ αισθησιακά και όμορφα. Είστε ένα ζεστό και στοργικό άτομο, αλλά επίσης και πολύ μυστηριώδες κατά καιρούς. Είστε αυθόρμητοι αλλά και υπομονετικοί. Είστε πηγή δημιουργικότητας, πολυμήχανοι και αποφασιστικοί σε δύσκολες καταστάσεις. Είστε ένα υπέροχο άτομο για τους άλλους όταν τα πράγματα πάνε να πάρουν μια άσχημη τροπή, καθώς είστε διπλωματικοί και καλοί στις εντάσεις που εξαπλώνονται.

Share:

ΠΡΟΦΙΛ

Αποκτήστε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στις κατηγορίες που επιθυμείτε, με αναλυτικό κείμενο παρουσίασης, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και χάρτη με τις διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Περισσότερα

Follow

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Preview image
  • More
    Η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης aigialeiaclub.gr είναι ο πληρέστερος Επαγγελματικός οδηγός της Αιγιάλειας με ξεχωριστή ιστοσελίδα στην κάθε επιχείρηση, με όλα τα πάρτυ της Αιγιάλειας και φωτογραφική κάλυψη από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της πόλης της Αιγιάλειας Close